به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، اولین روز رقابت های بیست و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، امشب، 19 تیرماه، با قرائت قرآن کریم «جعفر صالحی» از کشور انگلستان به پایان رسید.
بنابر این گزارش، این مسابقات با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط «حسین کرمی» قاری بین المللی کشورمان به عنوان مهمان افتخاری در محل سالن سران اجلاس آغاز به کار کرد.
در ادامه متسابقینی از کشورهای کنیا، روسیه، هند، موریتانی، جمهوری قزاقستان، اتیوپی، مالی، هلند، چین، ترکیه، استرالیا، فلیپین، آفریقای جنوبی، اتیوپی و جمهوری آذربایجان و انگلستان در دو رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم به رقابت پرداختند.
همچنین در روز اول این مسابقات سه تیزر از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد و گروه مدیحه سرایی «شمیم» به اجرای برنامه پرداختند.
گزارش ایکنا حاکی است، امشب قبل از اذان مغرب «حمیدرضا الاجگردی» قاری افتخاری آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کرد، سپس اذان مغرب توسط «حسن رضائیان» قرائت شد.
بنابر این گزارش، «سید محمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت و در پایان «فرج الله شاذلی» قاری مصری آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نخستین روز از بیست و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم که به همت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود، حضور یافت و در خصوص فلسفه بعثت پیامبر اکرم(ص) سخنرانی کرد.
وی در این مراسم با اشاره به آیه «إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا.وَدَاعِیًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُّنِیرًا:ما تو را گواه و بشارتگر و هشداردهنده فرستادیم و دعوتکننده به سوى خدا به فرمان او و چراغى تابناک» سوره احزاب آیه 46، عنوان کرد که بعثت پیامبر اکرم(ص) سرآغاز تغییرات بنیادین و اساسی در جهان است.
حسینی ادامه داد: این تصور اشتباهی است که گمان شود توفیقات و استقبال مردم به دین اسلام و پیشرفت این دین به سایر کشورها از طریق شمشیر و جنگ بوده است، بلکه با اینکه حضرت رسول اعظم(ص) دارای روحیه قاطعی بودند ولی این پیشرفت ها به خاطر خلق و خوی حضرت رسول (ص) حاصل شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این روحیه حضرت رسول اکرم(ص) به فرموده آیه 159 سوره آل عمران باعث مسلمان شدن مردم به صورت فوج فوج شده است: «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ: پس به [برکت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعاً از پیرامون تو پراکنده مىشدند».
حسینی ضمن بیان اهمیت مسابقات قرآن کریم، در خصوص جایگاه قرآن کریم خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) درباره عظمت قرآن کریم فرمودند، هر کس که قرآن را تلاوت می کند گویا که در برابر خداوند متعال حضور دارد. پس هرکس این عظمت را بفهمد تلاوت قرآن او به گونه ای دیگر می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: قرآن کریم باعث افتخار مسلمانان می شود و در نظام جمهوری اسلامی ایران هم توفیقاتی که در زمینه انقلاب، مبارزه با استکبار، دوران دفاع مقدس و سایر عرصه های دشوار و سخت حاصل شد، به برکت قرآن کریم است.
وی اضافه کرد: دشمنان اسلام هم به واسطه اینکه این عظمت قرآن کریم را درک کردند با تمام توان و با تمام ابزارهای تبلیغاتی خود به جنگ اسلام و قرآن کریم وارد شدند تا مسلمانان را از تبعیت این کتاب الهی باز دارند.
حسینی توضیح داد: در روزگاران قبل فرعونیان با سحر و جادو افراد را از طریق مسیر الهی باز می داشتند اما امروزه دشمنان اسلام از طریق رسانه به تغییر افکار و عقاید مردم می پردازند و در این عرصه قرآن کریم تنها راه خنثی کردن این موضوع است و به عبارت دیگر قرآن کریم باطل السحر این تلاش دشمنان اسلام است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر امروزه مسلمانان به آن عظمت لازم دست نیابند به خاطر فاصله گرفتن از دستورات قرآن کریم است و مسلمانان می توانند با رجوع به قرآن عقب ماندگی های خود را جبران کنند و این مسئله را در جنگ 33 روزه حزب الله لبنان با صهیونیست ها مشاهده کردیم.
یادآور می شود، این مسابقات در رشتههای حفظ و قرائت قرآن کریم از 19 تیرماه تا 23 تیرماه ادامه خواهد داشت. متسابقانی که در رشته حفظ قرآن کریم با یکدیگر به رقابت میپردازند، صبحها در آزمون حفظ قرآن کریم شرکت میکنند و عصرها از ساعت 16:30 تا 22:30 نیز در محل سالن اجلاس سران حضور می یابند.
رجبی، حافظ کل قرآن از کشورمان فردا در رقابت های بخش حفظ شرکت خواهد کرد و مسعود نیک دستی، قاری ممتاز کشورمان نیز دیگر متسابق جمهوری اسلامی ایران است که طی روز دوشنبه در رقابت ها حضور خواهد داشت.
در بیست و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که به همت سازمان اوقاف و امور خیریه کشور برگزار میشود، اساتیدی چون عباس امام جمعه، داور تجوید، حمیدرضا مستفید، داور وقف و ابتدا، محمد عباسی، داور صوت، قاسم رضیعی داور لحن، حمید درایتی داور حسن حفظ، شهریار پرهیزگار هادی حفاظ، عبدالرسول عبایی رئیس هیئت داوران، غلامرضا شاه میوه، ناظر، معتز آقایی و مهدی دغاغله به عنوان استاد راهنما، از اعضای ایرانی هیئت داوران هستند.
فرج الله محمود عبدالغنی الشاذلی داور تجوید و همراه از کشور مصر، احمد احمد نعینع، داور لحن از کشور مصر، عادل خلیل داور حسن حفظ از کشور لبنان، احمد مهاجر داور لحن از کشور اندونزی، ایلخان توک داور صوت از کشور ترکیه، مظرمحمد علی حسن الصحاف، داور وقف و ابتدا از کشور عراق، محمدعارف العسلی داور تجوید از کشور سوریه و ذولکیفله بن علی داور صوت از کشور مالزی، اعضای هیئت داوران خارجی این مسابقات را تشکیل می دهند.